Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Rubiks kubus

De Rubiks kubus is één van de bekendste puzzels ter wereld. Deze Rubiks kubus is vernoemd naar het bedrijf dat als eerst deze speedcube heeft ontworpen. Later werd het bijzonder populair en inmiddels willen veel mensen het spelen en worden er wedstrijden georganiseerd. Er zijn stichtingen en organisaties die deze ‘sport’ bevorderen en populair onder bevolking willen maken.

Op onze website vindt men alle mogelijke varianten van de Rubik’s kubus. Zo zijn de standaard uitvoeringen te koop, maar tevens zijn er de aangepaste versies die moeilijker of makkelijker zijn dan het origineel. Als men dus graag van puzzelen houdt waarbij men fysiek bezig is met de handen dan is het kopen van een Rubiks kubus een goede investering.

Rubik’s kubus werking

Men kan de werking van de Rubik’s kubus beter leren begrijpen om de puzzel sneller op te lossen. Er bevinden zich 6 zijdes met elk 9 vlakjes op de speedcube. Elk van die vlakjes heeft een eigen kleur en is wendbaar. Door een kant te draaien kan men meerdere blokjes tegelijk verschuiven. Hierdoor ontstaan er andere configuraties. Door te blijven draaien kan men uiteindelijk het gewenste resultaat krijgen. Dat wil zeggen dat elke zijde geheel dezelfde kleur is geworden van de Rubiks cube. Wanneer men dat voor elkaar heeft gekregen heeft men de kubus puzzel opgelost. In het geval van de varianten kan het zo zijn dat deze een zeer ongebruikelijke vorm hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld piramides zijn met driehoeken als vakken die allemaal in dezelfde kleur aan één kant moeten komen staan. Al deze versies van de Rubiks kubus kan men in onze webshop vinden.

Speedcuben en wedstrijden

Ook zijn er wedstrijden waar men aan mee kan doen met een Rubiks kubus. De bezigheid die daarbij hoort noemt men speedcuben. Daarbij gaat het om zo snel mogelijk de oplossing te krijgen. Wanneer men sneller is dan andere speedcubers wint met het Rubik’s kubus toernooi.