Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Het is goed om te letten op suikers in frisdranken en fruitsappen

Het is tegenwoordig zo dat mensen meer verantwoordelijk omgaan met wat ze eten en drinken. Er wordt goed gelet op wat voor ingrediënten er in het eten zitten. We moeten per slot van rekening een beetje op de lijn letten en ook niet teveel suikers binnenkrijgen. Vandaar ook dat er momenteel streng wordt gelet op wat er allemaal aan suikers in frisdranken en fruitdranken zitten. Op scholen wordt hier zelfs steeds meer en meer voor gewaarschuwd. Toch is het prima om deze dranken nog steeds te blijven nuttigen, mits u er maar wel op let dat dit met mate wordt gedaan. 

Zit er teveel suiker in drinken? 

Als u er op wil letten dat er niet teveel suiker in uw drinken zit, dan zijn er op Internet allerhande handige website te vinden waar dit op in de gaten gehouden kan worden. Wist u bijvoorbeeld dat er in een glas cola ongeveer twee suikerklontjes zitten? Als u hier dan teveel van drinkt, dan is dat niet alleen slecht voor uw tanden, maar ook voor de lijn. Beter is het om het gebruik van cola en dergelijke frisdranken te matigen, of juist de varianten te nemen waar minder suiker in zit. Er zijn meerdere cola’s te krijgen zonder suiker, of met Stevia als vervanger van gewone suiker. 

Is er ook drinken zonder suiker? 

Natuurlijk zijn er genoeg lekkere drankjes te vinden waar veel minder suiker in zit. Kijk maar eens in de Plus folder van deze week om daar meerdere alternatieven te vinden. Fabrikanten spelen steeds meer in op de wens van mensen om drinken zonder suiker te kunnen nuttigen. Let er dan ook goed op wat er op het label aan informatie over het drankje dat u wilt kopen te vinden is.

https://www.folderbode.nl