Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Manni

Manni is een populair IJslands trucjesspel, vergelijkbaar met Whist, gespeeld met drie spelers. Het woord “Manni” wordt meestal vertaald als “Chap” en verwijst naar de paalspelers van bij het begin van elke hand. Er zijn veel lokale en regionale varianten van het spel, maar de variatie op deze site heet “Hornafjarðar Manni”, en is regionaal voor Hornafjörður: een gemeente in de zuidoostelijke hoek van IJsland.

Handel en starten

Aan het begin van elke hand wordt het contract geselecteerd (zie de sectie “Troeven en Contracten”) en de dealer deelt 12 kaarten uit aan elke speler; Hij begint met het uitdelen van 4 kaarten aan een speciale stapel met de naam Manni en vervolgens drie kaarten aan andere spelers. Hij herhaalt het 4-3-3-3-3-3 patroon totdat het hele kaartspel gedeeld is. Zodra elke speler 12 kaarten heeft en de Manni 16 is het volgende wat de spelers doen…..

Uitwisseling van de Manni

Zodra elke speler 12 kaarten heeft ontvangen, kan hij/zij kaarten uit de hand uitwisselen. De kaarten die uit de hand worden weggegooid, worden op een stapel naast de Manni gelegd, zijn uit het spel, en worden vervangen door hetzelfde aantal kaarten van de top van de Manni (pas op dat je de kaarten in de Manni op geen enkele manier schudt of herschikt). Ruilen is optioneel, net als het aantal kaarten dat uitgewisseld wordt met de volgende limiet:

De persoon links van de dealer gaat als eerste en kan tot 7 kaarten ruilen.

De persoon rechts van de dealer wordt tweede en kan tot 5 kaarten ruilen.

De dealer wisselt als laatste uit en kan nog veel kaarten inwisselen in de Manni.

Als de andere twee spelers het maximaal toegestane aantal kaarten ruilen, moeten er nog 4 kaarten overblijven voor de dealer.

https://page.co/50Xa