Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Hoe vind ik de perfecte diamanten ring?

De ring is een modeaccessoire die al eeuwenlang gedragen wordt, vroeger vaak door mensen van adel. Een mooie, diamanten ring is dan ook een sieraad dat gelijk opvalt. U kunt natuurlijk een ring voor uzelf kopen, maar het is ook mogelijk om een prachtige ring aan te schaffen voor een huwelijksaanzoek of een trouwerij. Of misschien is er een jubileum op komst en wilt u voor deze speciale gelegenheid prachtige nieuwe ringen aanschaffen. Niks is te gek.

 

Aandachtspunten bij aanschaffen van een diamanten ring

Maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een diamanten ring? Er zijn veel verkopers, in winkels en op het internet, en helaas is er ook veel handel in namaak diamanten.

Diamanten ringen van DiamantenDeals bent u in ieder geval verzekerd van een 100% echte, diamanten. Een diamanten ring is namelijk voorzien van een certificaat waar alle gegevens over de ring worden vermeld. Onder andere het gewicht, dit wordt bij diamanten uitgedrukt in karaat. 1.00 karaat staat gelijk aan een gewicht van 0.2 gram. Hoe groter de diamant, des te meer karaat en hoe hoger de waarde van ring waarop deze edelsteen is bevestigd.

 

Daarnaast is het ook heel belangrijk om te kijken naar de zuiverheid en de kleur van de diamanten. Het komt bijna niet voor dat een diamant geheel zuiver is. Het is een product van de natuur en er zullen altijd imperfecties aanwezig zijn. Echter is dit soms niet eens zichtbaar met het blote oog. Soms zijn onzuiverheden slechts met een loep met vergrotingsfactor 10 zichtbaar. Maar er zitten imperfecties in, wat betekent dat deze diamanten voordeliger zijn, maar toch van prachtige kwaliteit zijn.

Hoe kleurlozer de diamant, hoe hoger de waarde.

Ook de kleur is belangrijk.  Dit wordt weergegeven met een kleurgraad. Bij de meest kleurloze diamant zijn dit D en E. Diamanten die kleurgraad F, G en H hebben zijn bijna kleurloos, maar ook hier betekent het weer dat het een kleine imperfectie is. Nauwelijks zichtbaar voor een leek, maar het zorgt wel voor een voordelige prijs.

 

Ziet u door de bomen het bos niet meer door alle soorten diamanten en de punten waar je op moet letten? Neem dan contact op met DiamantenDeals, hier wordt advies op maat gegeven en kunnen al uw vragen over diamanten ringen worden beantwoord.

https://www.diamantendeals.nl