Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Hieronder staan mijn 4 redenen waarom heren een horloge moeten gaan dragen

1. Horloges heren zijn gemakkelijk te dragen

Telefoons houden je niet punctueel. Horloges doen dat wel. Een polshorloge is de handigste manier om de tijd te bepalen.

Ik heb geen horloge nodig, omdat ik een telefoon heb, is een veel voorkomende reactie van een generatie die zich nu afvraagt wat de negatieve effecten zijn van het constante gebruik van mobiele telefoons. Vissen naar een mobiele telefoon alleen maar om de tijd te controleren ziet er wanhopig uit.

Een snelle blik in de richting van je pols is een veel elegantere manier om de tijd bij te houden tijdens een afspraak of vergadering. Om nog maar te zwijgen van hoe onbeleefd het voor je metgezellen zou zijn als je je telefoon tijdens een gesprek zou terugtrekken.

2. Horloges heren zijn functioneel

Elk item geïnspireerd door het leger heeft een functioneel nut. Inclusief horloges heren.

Polshorloges werden voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw door het leger om manoeuvres te synchroniseren tijdens de oorlog. Sindsdien zijn gespecialiseerde horloges gebruikt in de diepten van de oceaan door duikers en hoog in de lucht door piloten.

Een van de grote voordelen van een horloge is hoe lang het in het veld kan werken. Veel horloges zijn gemaakt om ofwel zelf aangedreven te worden door beweging of om een kleine hoeveelheid energie uit een batterij te gebruiken. Vergelijk dat maar eens met de 8 uur van een smartphone!

Een ingewikkeld horloge heren is ontworpen met functies die verder gaan dan de basisfunctie van het weergeven van de tijd en datum. Een dergelijke functionaliteit wordt een complicatie genoemd. Twee van de populaire complicaties zijn de chronograaf, waarmee het horloge als stopwatch kan functioneren, en de maanfase weergeeft.

3. Horloges heren zorgen voor eenvoud

De beste horloges maken geen gebruik van de nieuwste technologie. Ze worden aangedreven door ingenieuze mechanische uurwerktechnologie die dateert van voor de elektriciteit. Dus wanneer je mobiele telefoon geen batterij meer heeft – kun je vertrouwen op de technologie die om je pols blijft draaien.

Wanneer je een horloge heren draagt – is het minder waarschijnlijk dat je terugvalt op je telefoon als een afleiding. Vaak resulteert het controleren van de telefoon op tijd in het controleren van elke messenger app, e-mail en Facebook.

4. Horloges heren met stijl

Het assortiment van aanvaardbare sieraden voor een man is beperkt. Veel mannen zullen alleen worden gezien met drie belangrijke accessoires – een mooi horloge, een stijlvolle paar manchetknopen, en een eenvoudige trouwring als ze getrouwd zijn.

Ze zijn een vorm van zelfexpressie – een weerspiegeling van een hint van gevaar, avontuur en sport, afhankelijk van het merk van het horloge.