Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Bescherm je iPhone X

Wat is het verschil tussen de Amerikaanse en Europese iPhone 8?

Laatst las ik een blog artikel over het verschil tussen Europese en Amerikaanse variant van de iPhone 8. Mijzelf waren deze verschillen nog nooit opgevallen, maar ze blijken er toch te zijn. Graag wil ik wat er wat dieper induiken waarom Apple de extra tekst op de Europese variant niet gewoon weghaald en dus de iPhone 8 stukken mooier maakt. 

Volgens de Europese wet moet de extra tekst en icoontjes op de telefoon staan, in Amerika heeft Apple hier echter een vrijstelling voor gekregen. De extra tekst die op de iPhone staat zegt dat de telefoon gemaakt is in China en geassembleerd in California. Ook staat er een CE keurmerk op, dit betekend dat het apparaat is goedgekeurd door Europa en daar dus ook mag gebruikt en verkocht worden. Het laatste wat er op staat is een… prullenbak met een kruis erdoor, dit betekend dat de telefoon niet weg gegooit mag worden in de container. Dit staat natuurlijk niet echt mooi, op je gloednieuwe iPhone 8. Daarom kopen ook veel mensen een hoesje voor de iPhone 8, om de lelijke tekst en tekens te verbergen. 

Waarom staat deze tekst erop?

Zoals eerder al aangegeven, de tekst staat er alleen maar op omdat het moet van de Europese wetgeving, behalve Made in China. Volgens de wetgeving, is een oorsprongsmarkering alleen verplicht bij levensmiddelen, zoals vlees, en van buiten de EU geimporteerde cosmetica. De iPhone 8 valt onder geen een van deze categorieën. Na wat onderzoek kwam ik uit bij een pagina van de RVO, hier heb ik deze informatie vandaan.

Geciteerd van RVO:

” Voor de meeste producten die worden gefabriceerd, geïmporteerd of verhandeld in de EU is vermelding van het land van oorsprong (‘Made in …’) op die producten of hun onmiddellijke verpakking niet verplicht.

Oorsprongsmarkering is wel wettelijk verplicht voor diverse levensmiddelen (zoals vleesproducten) en van buiten de EU geïmporteerde cosmetica. Een oorsprongsmarkering is ook verplicht als een aanduiding of afbeelding op het product associaties oproept met een ander land dan het land van oorsprong. 

De CE markering

De CE markering die te vinden is op de iPhone 8 geeft aan dat deze voldoet aan de regels en wetten. In makkelijke woorden: Dit apparaat vliegt niet zomaar in de fik. Producten als een iPhone 8, smartphones dus, hebben eigenlijk altijd een CE markering nodig, de meeste hebben deze ook. Er is verder geen toegevoegde waarde om de markering ook echt op het product te plakken, het maakt de telefoon alleen een stuk minder aantrekkelijk.

Niet weggooien

Tja, moet ik hier nog over beginnen? De die op de telefoon is geplakt. Een prullenbak is bedoeld om afval in te gooien, stinkt meestal en dan ben ik nog niet eens begonnen over die afgrijselijke vliegen die er altijd zijn. In het kort; dit is niet een object dat past op een van de mooiste, eleganste objecten: de iPhone. Het is echter verplicht om bij elektronische producten aan te geven, dat deze niet mogen worden weggegooid in een container. Naar mijn mening, is dit een nutteloos teken: wie gooit een iPhone 8 nou weer weg!

Wat valt er aan te doen

Wettelijk gezien, valt er vrij weinig aan te doen. Apple is wel bezig met proberen zich vrij te stellen van deze wet, maar dat lukt voorlopig nog niet. Een van de beste oplossingen van dit moment is om een hoesje voor je iPhone 8 te kopen. Dit verbergt de lelelijke tekst en icoontjes en beschermd je telefoon ook nog eens.

 

 

Gastblog door iPhoneXCase

 

 

https://iphonexcase.nl