Artemisnm
Image default
Shopping / Jewelry

Belgen consumeren steeds meer lokaal

Om ons milieu zoveel mogelijk te beschermen en onze lokale producenten te steunen kopen en consumeren we steeds meer lokaal. Dat betekent dat we vooral onze verse groenten en fruit maar ook andere levensmiddelen en producten plaatselijk kopen en liefst rechtstreeks van de producent. Die evolutie is hoopvol.Hoe dichter bij huis producten of diensten gekweekt of gemaakt zijn hoe beter. Dat is zowel het geval voor onze bankrekening als voor ons milieu. Als het om verse groenten en fruit gaat kopen we niet alleen bij voorkeur in onze eigen leef- en woonomgeving maar zeker ook seizoensgebonden. 

Belgetariër 

Als het om onze dagelijkse voeding gaat worden we meer en meer Belgetariër. Dat is lang niet zo gek, want ons land is niet voor niets een wereldspeler op het vlak van kwaliteitsproducten waaronder vooral verse groenten en fruit, vlees, zuivel, bier, water en zelfs wijn. Door meer en meer Belgisch te kopen dragen we niet alleen ons steentje bij aan de realisatie van een gezonder klimaat dankzij het minder manipuleren van de producten. Daardoor worden steeds kleinere afstanden afgelegd en dat is zeker ook positief.

Dat is niet alles, want dankzij de consumptie van meer en meer Belgische seizoensproducten, kunnen we ook heel wat besparen op ons gezinsbudget. We respecteren tegelijk ook onze ook onze natuurlijke cyclus. Serres verwarmen om onze productie te verzekeren is niet langer nodig en ook dat zullen we aan de prijzen van al deze producten duidelijk voelen.

Door Belgisch te eten, eten we natuurlijk en gezond met smaakvolle producten. Als Belgetariër belet het je niet om nieuwe producten en smaken te leren kennen en ontdekken. Lokaal consumeren wordt dus hét woord van de toekomst en daar wil ook hard discounter Aldi aan meewerken. Aldi neemt steeds meer lokale producten in haar uitgebreid gamma op. Men zit vooral in op natuurvoeding zoals verse groenten en fruit maar ook op noten, zaden, pitten maar even goed op exotische producten die hier bij ons steeds beter en beter ingeburgerd raken.

Wil je voortaan ook meer en meer Belgetariër worden en lokaal consumeren? Hou dan zeker de Aldi folder van de week nauwlettend in de gaten.

https://www.folderbode.be/nl